Три плевни, селскостопанска постройка и животни изгоряха в пожаra...

Три плевни, селскостопанска постройка и животни изгоряха в огромен пожар в град Добринище, община Банско.

 

Сигналът за пожара, бушувал в каре между къщите, е подаден към 18 часа снощи. На сигнала се отзовали четири екипа огнеборци от Разлог. Пожарът е овладян едва след полунощ. Изгорели са кон, крава и теле, 1 000 бали сено, фураж за животните, циркуляр за рязане на дърва, дърва за огрев и друг инвентар. Две прасета се опърлили от бушуващия огън, но успели да избягат.

Днес обаче им теглили ножа, понеже им изгорели кочините. Пожарът е бушувал в постройките на Петър Халачев, Кръстьо Мунин и Иван Симитчийски. Според пострадалите, пожарните екипи се забавили, нямали вода в цистерните, гасила с вода и общинската водоноска.

 

В гасенето на пожара участвали съседи, както и студенти, празнуващи празника си в Добринище. Все пак огнеборците успели да спрат разпространението на огъня към жилищните домове на пострадалите. Причините за пожара се изясняват. Днес сутринта бе направен втори оглед. Работи се по версиите за късо съединение и небрежно боравене с огън.

 

Днес преди обяд засегнатите, подпомагани от приятели и съседи, разчистваха отломките от пожара в опит да спасят каквото може, главно от изгорелите дървени конструкции.

 

Днес продължаваше да тлее изгорялото сено, под което бяха труповете на изпепелените от огъня животни. /БГНЕС