Победителят ще получи шанс да премери сили с изкусни майстори в Брюксел...

Най-добрите готвачи у нас се събраха на състезание в София. Надпреварата е част от престижното кулинарно първенство \"Вocuse d\'or\". Победителят в кулинарната надпревара ще получи шанс да премери сили с изкусни майстори в Брюксел.

 

Майсторската надпревара \"Bocuse d\'or\" е емблема на най-висшата кулинария в света. Състезанието носи името на създателя си - френския майстор готвач Пол Бекюс. За пръв път и у нас 11 майстори готвачи могат да премерят уменията си при смесването на вкусове и ухания.

 

\"Bocuse d\'or\" е синоним на огромно предизвикателство за майстор-готвача Ивайло Димотров от Варна. От 18 години той умело жонглира с вкусовете в кухнята.

 

Освен престижно поле за изява, състезанието отваря широко врати пред участниците към шикозни, световно известни кухни. Само за 5 часа майсторите готвачи трябва да успеят с приготвянето на 20 различни ястия - 10 от риба и 10 от пиле.

 

В последния етап от надпреварата храната се опитва от жури от най-титулуваните готвачи у нас. Въпреки високите изисквания на съдиите, в крайна сметка най-стойностна оценка на храната дават небцето и стомаха, а не очите.