Тя беше заснета да прави слънчеви бани по монокини на балкон в частно имение

Шестима журналисти, фотографи и медийни шефове отиват на съд във Франция за нарушаване на личния живот на херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън във връзка с публикации на нейни снимки с голи гърди през 2012 година, съобщават БТА и Франс прес.

СНИМКИ НА КЕЙТ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Главната редакторка на сп. "Клоузър", президентът на пресгрупата "Мондадори", собственик на изданието, директорът на "Прованс" и фотограф от този регионален всекидневник, както и двама фотографи от френска агенция ще се явят пред съда с обвинения за нарушаване на личния живот на кралската особа и за съучастничество.

Регионалният вестник "Прованс" публикува снимки на херцогинята на Кембридж по бански на своята първа страница в броя си от 7 септември 2012 година. Една седмица по-късно, фотографии на Катрин с голи гърди се появиха в седмичното сп. "Клоузър".

Кралската особа беше заснета да прави слънчеви бани на един балкон в частно имение в южната част на Франция, където прекарваше ваканцията заедно със съпруга си, принц Уилям.

Тогава ръководството на "Прованс" отрече фотографка на вестника да е автор на снимките. Топлес кадрите след това се появиха и в други европейски издания, сред които и италианското "Ки", също собственост на "Мондадори". Същите фотоси видяха бял свят в шведско и датско списание за знаменитости.

Кралската двойка тогава подаде иск за разкриване на папараците, заснели кадрите. Началото на съдебният процес трябва да се състои в рамките на 2017 година. 

Кейт Мидълтън винаги внимателно е подбирала облеклото, с което се появява на публични места. Независимо дали посещава авиобаза или заедно със семейството си е на градинско парти и тя и децата й изглеждат безупречно. Кейт изглеждаше добре, дори и при изписването от болницата след раждането на първото си дете Джордж. Снимките вижте ТУК