По думите на писателката тя свалила „прашната кутия“ от тавана и през последните седмици била потопена в измислен свят, за който си мислела, че никога повече няма да влезе

Авторката на книгите за Хари Потър Дж. К. Роулинг заяви във вторник, че ще пусне безплатно онлайн история, която е написала за децата си преди 10 години.

Британската писателка каза, че е решила да „свали от тавана“ историята "The Ickabog" и да я публикува за деца, принудени да стоят у дома по време на блокирането на коронавируса. По думите на писателката тя свалила „прашната кутия“ от тавана и през последните седмици била потопена в измислен свят, за който си мислела, че никога повече няма да влезе.

Народната библиотека в Пловдив получи уникален славянски ръкопис от 18 век

Роулинг каза, че ще публикува първите две глави на специализиран уебсайт - www.theickabog.com - във вторник, като ще бъдат пускани 34 допълнителни „серии“ всеки делничен ден до 10 юли.

След това тя възнамерява да публикува историята на английски през ноември и на други езици по-късно. Всички възнаграждения ще бъдат предоставени на проекти, подпомагащи групи, особено засегнати от пандемията. Написана да бъде бъде четена на глас, историята "The Ickabog" е „в традицията на приказките“, поставена във въображаема земя и насочена предимно към деца на възраст между седем и девет.

Тя не е свързана с никоя от другите предишни творби на Роулинг, въпреки че тя отбеляза, че е писана на приливи и отливи между книгите за Хари Потър. "The Ickabog" е история за истината и злоупотребата с власт", каза тя и добави, че не е "предназначена да се чете като отговор на всичко, което се случва в света в момента".

Нов вид пепелянка носи името на герой от поредицата „Хари Потър“ (СНИМКИ)

"Темите са извън времето и могат да се прилагат за всяка епоха или всяка страна", каза тя. Авторката кани начинаещи млади художници, вдъхновени от нейните “колоритни герои и бързо развиващ се сюжет", да илюстрират историята и да включат произведенията на изкуството си в глобален конкурс, ръководен от нейните издатели.

Победителите ще видят своите рисунки в публикуваната книга в своята част на света. "След като реших да публикувам, си помислих колко прекрасно би било, ако децата в затворено положение или поради други причини се нуждаят от разсейване по време на странния и труден момент, през който преминаваме, илюстрират историята за мен", каза тя. Роулинг добави, че иска да види "развихрено въображение".

Откриват музей на Хогуортс в Лондон

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.