На традиционния празник на банското мезе и червеното вино...

Суджук с дължина 300 метра беше атракцията на традиционния празник на банското мезе и червеното вино.

Въпреки студа, планинският ни курорт отбеляза подобаващо вълнуващия ден.

Площадът се оказа тесен да побере всички гости на Банско, желаещи да опитат от популярната кухня.

Празникът, който се провежда за четвърта поредна година, събра стотици местни жители и чужди туристи.

Банскалии разкриха защо мезетата им са толкова прочути с добрия си вкус.

Оказа се, че добрият вкус на банските мезета се дължи на традиционните подправки.

Освен специалните подправки, е важно и желанието и любовта, които влагат майсторите на прочутите мезета.

Най-голямата гордост на банскалии бе 300-метровият суджук, който бе изпечен пред погледите на всички.

Наред с прочутото мезе всеки можеше да опита от неповторимата банска капама, чумлек и други традиционни ястия.

Снимка: БГНЕС