Във видеоклип италианецът беше показан с превръзка на очите, а около дясното имаше кръв. Вижда се ръка, която дръпва главата му назад, за да се покаже лицето му...

36-годишният италианец Виторио Аригони, отвлечен от джихадистка салафитска групировка, близка до Ал Кайда, беше екзекутиран в Ивицата Газа.


Пацифистът, който работеше за пропалестинската организация \"Движение за международна солидарност\", беше открит обесен в изоставен апартамент от полицаи от \"Хамас\".


Екстремистите, похитили Аригони вчера, заплашиха във видеоклип, че ще го убият, ако ислямисткото движение \"Хамас\", което контролира Ивицата Газа, не освободи техния лидер, арестуван миналия месец.


В клипа италианецът беше показан с превръзка на очите, около дясното имаше кръв. Вижда се ръка, която дръпва главата му назад, за да се покаже лицето му.


Силите на \"Хамас\" вече са арестували двама души и издирват трети във връзка с убийството. Виторио Аригони е първият чужденец, отвлечен в Газа след журналиста от Би Би Си Алън Джонстън, похитен за 4 месеца и впоследствие пуснат на свобода невредим през 2007 година.

 

Репортерът на Календар Диляна Гайтанджиева, която наскоро се завърна от Ивицата Газа, е в студиото и разказва за контакта й с тази групировка.

 

За повече информация - вижте видеото.