Сирийският президент Башар Асад заяви, че очаква \"най-късно до седмица\" правителството да отмени действащото от десетилетия извънредно положение, предаде Асошиейтед прес...

Сирийският президент Башар Асад заяви, че очаква \"най-късно до седмица\" правителството да отмени действащото от десетилетия извънредно положение, предаде Асошиейтед прес. Той направи изявлението на заседание на новото сирийско правителство, предавано на живо по държавната телевизия.


Отмяната на извънредното положение от 1963 г. е едно от основните искания, издигани по време на протестите, обхванали Сирия от четири седмици. В днешната си реч Башар Асад изтъкна, че стабилността остава негов приоритет и че са нужни промени за \"укрепване на вътрешния фронт\".


В Египет висшият административен съд разпореди да се разпусне бившата управляваща партия на Хосни Мубарак и да бъдат конфискувани нейните активи. Мубарак беше изписан от болницата в Шарм ел шейх и вече е в арест в столицата Кайро.


Президентът на Алжир Абделазиз Бутефлика заяви, че правителството ще извърши законодателни реформи и ще внесе изменения в конституцията. От няколко месеца по алжирските улици протестиращи срещу властта настояват за демократични промени.