По думите им днес в града са убити най-малко шест души. Десетки са ранените. Бойни самолети на НАТО продължават да нанасят въздушни удари срещу армията на Кадафи, но въпреки тази помощ отрядите на опозицията отстъпват...

В Либия частите на режима на Муамар Кадафи продължават да обстрелват с артилерия град Мисурата, който са обкръжили. Той е последният бастион на въстаниците в западната част на страната.


По думите им днес в града са убити най-малко шест души. Десетки са ранените. Бойни самолети на НАТО продължават да нанасят въздушни удари срещу армията на Кадафи, но въпреки тази помощ отрядите на опозицията отстъпват.


Те са били подложени на артилерийски обстрел и в Адждабия - стратегически град в източната част на Либия. Според военни експерти атаката срещу града е признак за влошаване на позициите на бунтовниците, само ден след като са атакували неуспешно петролното пристанище брега.


Очевидци твърдят, че бунтовниците отстъпвали с камиони и автомобили на север към своя административен център - град Бенгази.