Повече от 16 души са били убити при обстрела на град Мисурата. Сражение се води и в района на източното петролно пристанище Адждабия...

В Либия продължават сраженията между силите на режима на Кадафи и въстаниците.


Повече от 16 души са били убити при обстрела на град Мисурата. Той е последната крепост на бунтовниците в западната част на страната и е обкръжен от частите на полковника. Сражение се води и в района на източното петролно пристанище Адждабия.


Терористичната мрежа \"Ал Кайда\" е замесена във въстанието в Либия. Това обяви в Триполи говорител на Кадафи. Според него един от лидерите на терористите -  Абделхаким Ал Хасади, е бил в Бенгази - административният център на въстаниците.


Заедно с 25 въоръжени ислямисти той се отправил към Мисурата. Те пътуват на борда на стар египетски кораб, който са поправили и натоварили с оръжие и комуникационна екипировка.


Според говорителя на Кадафи от НАТО знаели за терористите. Друг ислямист, Исмаил Салаби, член на \"Ал Кайда\", обучавал 200 фундаменталисти в лагер в Бенгази. Помагали му 20 военни съветници от  Катар.


Силите на режима продължавата да обстрелват с артилерия - не само  Мисурата, но и други градове под контрола на въстаниците в западната и източната част на страната. 


Въстаниците все още контролирали стратегически път до границата с Тунис. та се води затворена, но през нея все още е възможно да бъдат евакуирани хора от Либия.