В Йемен, части лоялни на президента Али Абдула Салех използваха водни струи и сълзотворен газ, за да разпръснат протестно шествие в столицата Сана. 22-ма души са били ранени.

Хиляди хора поискаха оставката на президента на Сирия - Башар Асад, по време на погребението на осем протестиращи срещу режима в град Хомс. Свидетели твърдят, че трима опечалени на друга траурна церемония в съседен град са били убити от силите за сигурност.
  
Осемте души, които бяха погребани днес, са били убити от силите за сигурност снощи. Те протестирали срещу смъртта на племенен лидер, починал в следствения арест. На аматьорски видеозапис, чиято автентичност не е потвърдена, се вижда огромно множество, което преминава през централния площад на град Хомс и скандира: \"Хората искат падането на режима\".

По-рано днес, по време на друго погребение в съседен на Хомс град, полицаи открили огън по опечалените и убили трима души. Държавната информационна агенция съобщи, че цитирам: \"въоръжени престъпници\" са стреляли по полицията, убили са един служител на реда и са ранили други 11.

Продължават и протестите срещу президента Али Абдула Салех в Йемен, който управлява 32 години. Той вече заяви, че е готов да предаде властта, но само ако тя попадне в сигурни ръце. Опозицията поиска той да подаде оставка незабавно.

Днес хиляди мъже и жени излязоха по улиците на страната, след призива на държавния глава да бъдат прекратени демонстрациите срещу режима, в които участват представители и на двата пола.

Силите за сигурност разпръснаха протестиращите със сълзотворен газ. Трима души са били ранени, а други хиляда са потърсили медицинска помощ заради вдишването на газ.