Той подчерта, че НАТО са агресори, но въпреки това е готов да преговаря...

Либийският лидер Муамар Кадафи призова за прекратяване на ударите на НАТО по цели в Джамахирията и за започване на преговори, без никакви предварителни условия.

В реч, излъчена по държавната телевизия, полковникът беше категоричен, че няма сила, която да го принуди да напусне страната. Заминаването му в изгнание е ключовото условие на бунтовниците, за прекратяване на революцията срещу управлението на Кадафи.

Либийският лидер каза, че вратата за мир е отворена. Той подчерта, че НАТО са агресори, но въпреки това е готов да преговаря с Франция, Италия, Великобритания и Съединените щати. Полковникът поясни, че бунтовниците, които се бият с правителствените войски, не са либийци, а терористи от Алжир, Египет, Тунис и Афганистан. В същото време либийската държавна телевизия намекна, че цел на удара на НАТО по правителствения комплекс в Триполи е бил именно Муамар Кадафи. Алиансът не потвърди тази информация. Правителствен говорител обяви, че няма да позволява повече доставки по море за обкръжения град Мисрата. Той заяви, че бунтовниците имат срок от 4 дни да оставят оръжията си и да се предадат. В замяна те ще получат амнистия и няма да бъдат преследвани от закона.