ЦРУ е предоставило на групата подробни сателитни снимки от имението на бин Ладен. Които се оказват достатъчни, за да бъде построено негово копие, в което тюлените тренират...

Морските тюлени на Съединените щати - такива командоси щурмуваха имението на Осама бин Ладен и успяха да ликвидират издирвания от години лидер на Ал Кайда.  Екипът, убил Осама бин Ладен, е репетирал стотици сценарии за щурм за имението му.


Точно както една група, тренираща на родна земя в Съединените щати. Но изпратените за главата на бин Ладен са специална част от специалните части. Те са елитната бойна група на военноморските сили.
Бившият тюлен Стю Смит твърди, че хората, участвали в рейда, имат зад гърба си поне пет години специални операции.


ЦРУ е предоставило на групата подробни сателитни снимки от имението на бин Ладен. Които се оказват достатъчни, за да бъде построено негово копие, в което тюлените тренират. Анонимен висш военен каза, че те са тренирали, без да знаят коя е целта, която трябва да ликвидират.


Но до неделя - денят на мисията - всички от групата са знаели точното местонахождение на всяка врата и прозорец, дори точната височина на стените.