Двама роми, които не са участвали в протеста, а са били на работа, са бити...

Поредна вечер на протести в страната. Положението излезе от контрол в Благоевград, където се стигна до сериозни сблъсъци между роми и протестиращи. Подходите към ромската махала са отцепени от полицията.

 

По думите на кореспонденти на Нова телевизия се чуват и изстрели. Силите на реда са изтласкали ромите обратно в махалата, но положението още не е овладяно.

 

Двама роми, които не са участвали в протеста, а са били на работа, са бити от протестиращите. След като в болницата са се погрижили за нараняванията им, двамата са разпитани в полицията и след това - освободени.

 

Подробности очаквай та в утре сутрин в \"Новините\" в 7.00 часа.

 

Иначе протести бяха насрочени и в много други градове, но на всички останали места те преминаха мирно.

 

В Асеновград протест се проведе за първи път. Събраха се около 150 души. На централния площад дойдоха близки на убития Ангел, както и други хора от Катуница. Всички те смятат, че до смъртта на Ангел се е стигнало, защото прокуратурата и полицията не са си свършили работата навреме.

 

Около 200 полицаи охраняваха приблизително 30 протестиращи в София. От НДК те се отправиха към парламента. Хората обясниха, че са малко, защото днес групата им за координация е била изтрита от Фейсбук. Полицаите записваха данните от личните карти на всички преминаващи през площада пред НДК.

 

Във Варна над 50 рокери се събраха пред катедралата, където отново имаше засилено присъствие на жандармерия. Те поднесоха цветя в знак на почит към жертвите от Катуница и запазиха едноминутно мълчание. Тази вечер в морския град протестираха около 100 души, предимно тийнейджъри, които в 19.00 часа се събраха в района на пантеона и преминаха до центъра на града. До размирици не се стигна, въпреки че цивилни полицаи задържа няколко от младежите.