При катастрофата, заплетени в жиците, останали опашката на самолета и част от крило...

 

Селскостопански самолет се оплете в далекопровод и остави три села без ток. Инцидентът стана вчера, а пилотът избяга. При катастрофата обаче останали опашката на самолета и част от крило, заплетени в жиците.

 

В сряда през деня селскостопанският самолет пръскал нивите с препарати за растителна защита и преминавайки под жиците е закачил най-ниската. Това остави три села без ток за няколко часа. Аварийна група успяла да възстанови захранването, но огледа оставили за днес заради лошото време. Тази сутрин открили скъсаните жици и оплетените в тях части на самолет.

 

Няма пострадали лица, нямаме данни, че пилотът на самолета е пострадал, по всяка вероятност той се е прибрал на летището, от което е излетял, поправил си е самолета, след което е литнал отново", обясни Ася Йорданова, говорител на ОД на МВР Шумен. 

 

След дълго издирване на мистериозния самолет бяха съобщени инициали на пилота - В.Д. от Шумен. По информация на „Новините" това е Валери Димитров, собственик на два селскостопански аероплана.

 

„Не, въобще не знам за кого говорите и в момента с друго се занимавам", каза Валери Димитров, собственик на два селскостопански самолета

 

Димитров категорично отрече да е имал такава катастрофа и коментира, че самолет без опашка не може да лети.  

 

Репортер: Лили Панайотова