Режисьорът Гарет Едуарс разкри важни моменти от новия филм

Star War Celebration e най-голямото Star Wars събитие, което се провежда в Лондон.То събира приятели на сагата от цяла Европа на среща.

Водеща на дискусиите е Гуендалин Кристи или Бриан от "Игра на Тронове", съобщава vesti.bg.

Сред гостите е и режисьора, Гарет Едуардс, който разказа, че в историята на предстоящия филм, важно място ще има планетата Джеда, която е от голямо духовно значение за всички, които вярват в силата.

Действието във предстоящия Rogue One ще се развива 34 години преди събитията в "Силата се пробужда" и малко преди тези в "Нова надежда" – първият филм от поредицата на Джордж Лукас, излязъл през 1977 година.

Режисьорът добавя, че голяма част е заснета в Йордания. По време на снимките не само актьори и статисти били облечени в костюмите на героите си, но абсолютно всички от екипа, дори камерите, били дегизирани.

Марк Хамил също присъства на голямото събитие. Той споделя колко се е развълнувал, когато му дали сценария за "Силата се пробужда". Хамил казва, че с нетърпение прелиствал да види къде ще се появява. Когато стигнал до последната сцена, където това се случва, бил мъничко изненадан.

Вижте специално заснетите кадри от канала наdruj_mi_pukankite във Vbox7