Най-добрият български тенисист пречупи съпротивата на опонента си за един час и 38 минути

Григор Димитров зарадва пълните трибуни на зала „Арена Армеец“ и милиони българи пред телевизорите с победа над Давид Гофен със 7:5, 6:4 във финала на турнира Sofia Open.

Най-добрият български тенисист пречупи съпротивата на опонента си за един час и 38 минути и завоюва бленуваната шеста титла в кариерата си и втора за сезона след тази в Бризбейн в самото начало на годината.

СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Публиката аплодираше Григор Димитров през цялото време, а той им се отблагодари с победа. След като получи купата той благодари на публиката и каза, че без нея едва ли е щял да спечели този турнир. Благодари и на родителите си и на треньора си. Димитров даде заявка, че следващата година отново ще участва на Sofia Open.

За победата си Григор ще получи 85 945 евро и ще прибави 250 точки към актива си в световната ранглиста, а вицешампионът Гофен – 45 265 евро и 150 точки.

От началото на годината Димитров има впечатляващия актив от 14 победи в 15 срещи. Единствената си загуба претърпя в полуфиналите на Аустрелиън Оупън, където отстъпи в драматичен мач пред Рафаел Надал.