Отборът ни е сред фаворитите за медалите, смята Християна Тодорова

„Световната купа в София е едно от най-важните състезания за нашите момичета, понеже е пред българската публика, която идва да ги подкрепи. Напрежението е по-голямо, отколкото на световно първенство”, сподели Михаела Маевска пред камерата на „На кафе”.  

В столичната зала „Арена Армеец" вече започна надпреварата за Световната купа по художествена гимнастика. За приза ще се борят 68 индивидуални състезателки и 17 ансамбъла. Финалите ще са в неделя, а състезанието за световната купа в София е едно от четирите за сезона. 

Златните момичета се завърнаха на родна земя с 5 медала

„Подготвили сме две съчетания. Трудни са, но няма как да се съберат толкова точки. Всички отбори играят съчетания със сложни елементи. Този, който успее да ги изпълни без грешка, ще спечели”, разказа треньорът на националния ни отбор по художествена гимнастика. Едното изпълнение ще бъде на японска музика, а другото композиция от филм The Great Show.

Весела Димитрова: Българската публика е уникална, ще даде стимул на гимнастичките ни

„Момичетата са много спокойни. Показаха едно добро представяне в Пезаро като първо състезание. Все пак имаме и нова гимнастичка, която показа стабилна психика. Все още работим. Не са в топ форма”, разкри Михаела Маевска.

Златен медал за ансамбъла на България на Световната купа в Пезаро

„При стабилна и силна игра съм сигурна, че нашите момичета ще спечелят медали. Напълно конкурентно способни са. Не искам да дърпам дявола за опашката, но всички знаят, че имаме много  силен отбор”, убедена е Християна Тодорова, която е в съдийския състав и ще  оценява представянето на ансамблите.

Каналите на Нова Броудкастинг Груп ще излъчат всички изпълнения. Цялото състезание ще бъде излъчено по NOVA SPORT, a части от него - по NOVA. Подробна програма на турнира и часовете на излъчването му в ефира на NOVA и NOVA SPORT може да видите ТУК.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

Редактор: