Убийството е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен начин

Окръжна прокуратура Tърговище е привлякла към отговорност 28-годишен мъж за убийството на 21-годишна жена, с която е живял на семейни начала в Омуртаг. Убийството е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 

"Крайно време е да те убия": Мъж заплаши жена си и заби кирка в колата ѝ

Деянието било извършено на 29 август. Двамата пребивавали във Франция, като от около 10 дни се настанили в апартамента на майката на мъжа в Омуртаг. В ранния следобед във вторник възникнал конфликт между двамата. Мъжът нанесъл жесток побой над младата жена. В резултат на това тя починала. Никой от съседите не е забелязал следи от насилие по 21-годишната жена, нито пък са чули викове за помощ вчера в следобедните часове. Той е направил опит да прикрие деянието си като инцидент - помолил съседи да я изнесат навън и да повикат Спешна помощ. Медиците потвърждават смъртта на жената веднага при пристигането си. 

"Причината за смъртта на жената е тежък, продължителен, брутален побой. Той явно като защитна версия се е опитал да го представи като инцидент пред съседи. Симулирал е, че се опитва да окаже помощ", заяви Васил Ангелов, говорител на Окръжна прокуратура - Търговище. 

Съдът е поискал налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Според прокуратурата има достатъчно доказателства за извършеното тежко деяние. Ако бъде доказано престъплението, обвиняемият може да бъде осъден на затвор от 15 до 20 години или дори доживотен затвор без право на замяна. 

Предадоха на съд мъж, пребил, отвлякъл и затворил жена си в кравеферма