Според нея мъжът, който я е пребил, е приятел на задържания за обезобразяването на Дебора Георги Георгиев

Окръжна прокуратура – Стара Загора предаде на съд обвиняемия за побой, закана с убийство и отвличане на жена на име Диляна, за която NOVA разказа в репортаж в началото на август. Според нея мъжът, който я е пребил, е приятел на задържания за обезобразяването на Дебора Георги Георгиев. 

На 2 август NOVA разказа историята на Диляна - отвлечена и малтретирана, след като излязла от заведение в града. Разказва, че била пребита от мъжа, с когото живеела и от когото има две деца. Вече година случаят ѝ не беше предаден на съда, сподели жертвата пред екипа на NOVA. 

Според прокуратурата всичко се случва на 27 март в селата Арнаутито и Самуилово. Мъжът е причинил на 31-годишната жена средна телесна повреда, което е довело до трайно затрудняване на движенията на десния ѝ крак за срок от около 40 дни.

Приятел на обвинения за обезобразяването на Дебора също биел жена си

Той е предаден на съд и за това, че в същия ден се заканил с убийство на пострадалата жена и я е отвлякъл.

На 27 март тя посетила дискотека в Стара Загора, където по-късно пристигнал и обвиняемият. Жената си тръгнала. Отбила се през казино в града, за да види своя приятелка, която работела там. Когато забелязала, че и той е дошъл, пострадалата излязла от помещението и към 5 часа сутринта тръгнала към жилището си с такси. Там я причакал мъжът, който започнал да ѝ нанася удари с крака и ръце по цялото тяло, след което насилствено я качил в автомобила си. Продължил да я бие и в колата по посока Самуилово. В Арнаутито спрял, извадил жената от автомобила и отново ѝ нанесъл побой. След това затворил пострадалата в пункт за мляко в местната кравеферма. Там ѝ се заканил с убийство. През цялото време жената викала за помощ и го молела да я върне в дома ѝ. Той го направил, едва когато тя обещала, че няма да го издаде.

Дело за отвлечена, бита и малтретирана жена не влиза в съда вече година

Пострадалата се прибрала в жилището си, свързала се със свои познати, които я откарали в болница. Там било установено, че от побоя е получила счупване на десния крак и други рани по тялото.

По делото са извършени разпити на свидетели, назначени и изготвени са заключенията на множество експертизи, иззети са веществени доказателства и др.