Седмица след като 360VUZ спечели Founders Games на Webit, топ телекома Етисалат потвърди интерес за инвестиция от $6 милиона

Само седмица след като завоюва мястото си сред финалистите на най-мащабното и оспорвано състезание за стартиращи компании Founders Games, 360VUZ вече може да се похвали със затворена първа част от рунд от $10 милиона при оценка от $70 милиона (съвпадащ по време с Webit).

“Поканата към 360VUZ да се включи в състезанието дойде от един от най-успешните инвеститори и предприемачи в България и водещ акционер в WIN - Иво Евгениев(Rosslyn Capital).Това допълнително доказва и силата на препоръките и кръга на доверие, което Webit гради през годините в цял свят, както и силата на колективната интелигентност, на която се базира изборът на финалисти във Founders Games и инвестициите, които прави в тях WIN.” каза д-р Пламен Русев в тази връзка.

Мисията на Webit винаги е била да подкрепя стартъп екосистемата да среща основателите на бързо растящи компании с точните партньори, да осигури и увеличи финансирането им, да им помогне с глобално медийно отразяване и да разрастват бизнеса си.

На база на договор между организатора на Webit и WIN скоро инвеститорите на WIN (Webit Investment Network)  ще имат своята собственост в 360VUZ при еднакви условия с всички останали инвеститори в този рунд, независимо от големината на техния чек. Втората част от този рунд, в който ще участва и WIN се очаква да достигне общо до нови $10М.

Очакваме подобно успешно развитие за рундовете и на останалите финалисти от Founders Games 2022!

Прозорецът за кандидатстване за зимния сезон на Founders Games 2022 вече е отворен на www.foundersgames.org. Можете да кандидатствате със своя стартъп или да препоръчате бързо растяща компания за кандидатстване до 1 октомври 2022 г.

За 360VUZ (www.360vuz.com):

Компанията е основана през 2017 година в Обединените Арабски Емирства. Сферата, в която се развиват е Медии и развлечения (игри, метавселена, електронни спортове, VR/AR, NFT). Мисията на 360VUZ е да изгражда екосистема за VR (виртуална реалност), която да се превърне в масово изживяване за спортни събития, изяви на влиятелни лица, световни звезди, концерти и др. Компанията притежава най-голямата библиотека от 360-градусово видео съдържание в света. Техният бизнес модел е freemium модел с месечни абонаменти и реклама. Вече имат над 200 000 плащащи месечно абонирани потребители, които нарастват с 15% месец след месец. Компанията се очаква да увеличи повече от два пъти приходите си спрямо предходната година и да достигне и надхвърли $8М в края на 2022.

За Webit.Foundation (www.webit.org):

През 2022 г. Webit празнува 15 години от изграждането и разрастването на глобална общност от иноватори, предприемачи, инвеститори от цял ​​свят. Фестивалите Webit са известни с това, че събират над 15 000 участници от над 190 държави, както и с провеждането на дискусии по широк набор от теми, оформящи желаното и устойчиво бъдеще.

За Founders Games (www.foundersgame.org):

Преди 12 години Д-р Пламен Русев създава Founders Games, с цел развитие на предприемачеството и иновациите в България и света. 12 години по-късно състезанието е едно от най-големите в света с награда от $10 милиона през 2022 - най-голямата в историята! Колективният интелект на над 200 инвеститори оценява участващите бързо растящи компании от цял свят в 5 кръга, което прави състезанието едно от най-оспорваните в света. Founders Games е програмата за растеж на Webit.Festival, достъпна за компании с финансиране от $500K - $20M. Това е специална програма, с фокус върху фирми с висок растеж и потенциал. Над 200 инвеститори - VC, бизнес ангели, семейни офиси и десетки корпоративни партньори от големи компании по целия свят се присъединяват към журито и процеса на подбор на глобалните победители.

За WIN (Webit Investment Network - www.webit.network):

Преди няколко седмици новосъздадената "Webit Investment Network" направи успешно IPO (първично публично предлагане) с над 240% презаписване и повече от 750 инвеститори. WIN е инструментът за публични финанси, който бе създаден, за да демократизира достъпа до богатство и възможности, както и за да обедини инвеститори на дребно от целия свят и глобалната общност на Webit и да ги превърне в инвеститори с въздействие, инвестирайки във финалистите на Игрите за Предприемачи (Founders Games). Webit и глобалната общност от инвеститори и лидери ще продължат да си сътрудничат и ще се грижат заедно за бъдещия успех на всички финалисти, за да създадат стойност за инвеститорите на WIN и едно по-добро и устойчиво бъдеще за всички. WIN има специално право да инвестира във финалистите на Founders Games.