Обама смята, че чрез Facebook посланията му ще стигнат до широк кръг от гласоподаватели...

Президентът на САЩ Барак Обама се обърна отново към социалната мрeжа Facebook, за да се опита да повтори успеха от първата си президентска кампания.

Наскоро той обяви, че ще се кандидатира за нов президентски мандат през 2012 година. Обама смята, че чрез Facebook посланията му ще стигнат до широк кръг от гласоподаватели.

Страницата на Обама е била \"харесана\" от 19 милиона души с профил в социалната мрежа. Това обяви създателят й. Това стана по време на лична визита на американския президент в централата на Facebook.

Там Барак Обама се срещна с избиратели. Той заяви, че САЩ трябва да инвестират активно в образованието, в добива на чиста енергия и научни изследвания, които са ключ към създаването на нови работни места и силна икономика.

По време на първата си президентска кампания през 2008 година Обама и неговият предизборен щаб широко използваха Facebook и други социални  мрежи.

Чрез тях те се опитваха да ангажират вниманието на младите хора и изпращаха послания към гласоподаватели, доброволци и дарители в полза на кампанията. В САЩ има около 150 милиона регистрирани потребители на Facebook.