Ако той е бил убит съзнателно при въздушните удари на НАТО, тогава става дума за изключително сериозен факт, заяви италианският премиер Силвио Берлускони по време на съвещание на управляващата коалиция...

Убийството на сина на либийския лидер Муамар Кадафи не е било сред целите на съюзническата мисия. Ако той е бил убит съзнателно при въздушните удари на НАТО, тогава става дума за изключително сериозен факт, заяви италианският премиер Силвио Берлускони по време на съвещание на управляващата коалиция.


Един от синовете на Муамар Кадафи, 29-годишният Сейф ал-Араб, загина през нощта на 1 май при въздушен удар в района на Баб ал Азизия, където се намира резиденцията на Кадафи. 


Заедно с него загинаха и трима внуци на диктатора - 4-месечната Мастура, двегодишният Сейф и 3-годишната Картаго. Самият Кадафи не пострада при удара.


По време на заседанието Берлускони призна, че решението за участие на Италия във военната мисия в Либия не се ползва с широка подкрепа. Той цитира данните от обществено проучване, според което 72% от италианците са против тази акция. Въпреки това, Берлускони посочи, че Италия не е могла да не участва. Конфликтът в Либия между силите верни на Кадафи и бунтовниците продължава вече трети месец. / БГНЕС