Също така подчерта, че ще продължи нападенията си срещу Запада и окачестви смъртта на бившия терорист №1 като \"проклятие за Америка\"...

\"Ал Кайда\" потвърди смъртта на бившия си лидер Осама бин Ладен и заплаши, че ще отмъсти за стореното в комюнике, което бе публикувано в радикални Интернет форуми, съобщи американският център за наблюдение на ислямистки уебсайтове SITE Intelligence.

\"Ние в организацията \"Ал Кайда\" даваме обещание на всемогъщия Аллах и молим за неговата помощ, подкрепа и увереност, за да продължим по пътя на джихада - пътят, по който вървяха лидерите ни и Шейх Осама\", посочиха от SITE, позовавайки се на разпространеното комюнике.

 

\"Ние също така подчертаваме, че кръвта на муджахида Шейх Осама бин Ладен, нека Аллах да се смили над него, която е безценна както за нас, така и за всеки мюсюлманин, не бе пролята напразно. Призоваваме нашите мюсюлмански братя в Пакистан, върху чиято земя бе убит Шейх Осама, да се изправят и надигнат на бунт, за да изчистят този срам от челото си, което бе опетнено от няколко предатели и крадци, продали всичко на враговете. (Призоваваме ги) да се надигнат със замах и да изчистят името на страната си (Пакистан) от мръсотията на американците, които разпространяват корупция в цялата държава\", гласи още написаното в Интернет форумите.

 

\"Ал Кайда\" също така подчерта, че ще продължи нападенията си срещу Запада и окачестви смъртта на бившия терорист №1 като \"проклятие за Америка\". /БГНЕС