Либийските власти все още не са решили какво ще правят с тялото на Кадафи...

Сваленият лидер Муамар Кадафи ще бъде погребан тайно през следващите 24 часа, съобщават кореспонденти от Либия. В същото време НАТО се събира, за да реши бъдещето на военната кампания в африканската държава. Очаква се Алиансът да обяви край на бомбардировките.


Либийските власти все още не са решили какво ще правят с тялото на Кадафи. Според някои информации в следващите часове той ще бъде погребан тайно на неизвестно място.


Муамар Кадафи беше убит вчера, след като беше заловен от бойците, които наричаше \"плъхове\". Временният премиер на Либия Махмуд Джибрил заяви, че Полковникът е бил застрелян в главата.


Тялото  му е било откарана в Мисрата, град западно от Сирт, заедно с това на сина му Мутасим, също убит вчера.


Противоречива остава информацията за друг от синовете на Полковника - Сейф ал-Ислам. Според различни данни той е обкръжен, заловен, убит или се укрива в пустинята.


Очаква се временният премиер на Либия Махмуд Джибрил да обяви формално освобождението на страната. След това трябва да бъде създадено преходно правителство, което ще управлява до провеждането на демократични избори, смятат политически анализатори.


В момента, в който се разбра новината, че Кадафи е убит, хиляди излязоха по улиците на либийските градове, за да ликуват. Хората скандираха \"Аллах е Велик!\".


При стрелба от радост при отделни инциденти са били убити поне 30 души, съобщават западни кореспонденти в Либия. Най-малко 25 хиляди са жертвите на конфликта в страната от началото на събитията през февруари.