Стачката в БДЖ ще бъде подкрепена и от здравните работници...

Наближава и планираната стачка срещу реформите в Българската държавна железница. Тя е предвидена за този четвъртък, от 8 до 16 часа.

Много населени места в страната, обаче, разчитат само на този вид транспорт. И спирането на влаковете изправя живеещите там пред проблема как да отидат на училище или на работа.

Близо 1500 души от пловдивското село Крумово всеки ден пътуват с влак, за да стигнат до Пловдив или Асеновград, където работят и учат. Освен мотрисата, която минава през час, друг транспорт тук няма. Най-притеснени са учениците, защото няма как да оправдаят отсъствията си в училище.

От гарата в селото съобщиха, че в четвъртък няма да има автобуси, които да извозват  пътниците до Пловдив или Асеновград.

За разлика от Крумово, в Асеновград има автобуси, които пътуват до Пловдив. Проблемът е, че в четвъртък те няма да могат да поемат целия пътникопоток, а и картите за БДЖ няма да важат в рейсовете.

Цвета Попова е една от тези, които са си извали целогодишни карти за влак още в началото на годината, за да пътуват по-икономично. В четвъртък, на практика, тя ще е неизползваема и жената ще е принудена да плаща за друг транспорт.

Автобусните фирми в региона засега не планират отпускане на допълнителни автобуси в четвъртък, но имат готовност да реагират, ако влаковете спрат и хората масово се запътят към рейсовете.

 

Стачката в БДЖ ще бъде подкрепена и от здравните работници. Тези от тях, които имат възможност, ще се присъединят към протеста на железничарите в цялата страна. А линейките, които минават покрай гарите, ще бъдат с включени светлини и сирени.