Присъдата предизвика масово недоволство сред жителите на Катуница, които призоваха за национални протести.

Внукът на цар Киро - Кирил Рашков младши, беше осъден на 8 месеца затвор. Районният съд в Асеновград го призна за виновен, че е заплашил с убийство Веселин Пристев, вуйчо на прегазения Ангел.

Присъдата предизвика масово недоволство сред жителите на Катуница, които призоваха за национални протести.

Получената присъда, която е под минимума в закона, 28-годишният Кирил Рашков получи след като се призна за виновен по цялото обвинение и поиска делото срещу него да се гледа по съкратеното производство. Така съдът намали наказанието му с 1/3-та.

10 хиляди лева граждански иск предяви Веселин Христев към Рашков, но съдът му определи само две хиляди лева. Христев ще обжалва присъдата, защото смята, че заплахата срещу него е част от планираното убийство на Ангел.

\"Мен ме спаси намесата на свидетелите, включително и на Ангел, който загина. Иначе в момента нямаше да съм тук. Същият този човек в момента щеше да бъде съден за убийство, ако не беше намесата на Ангел и баща му\", заяви Веселин Христев.

Над 50 жители на Катуница чакаха пред съда да чуят присъдата. Те определиха случилото се като жив позор и подигравка с всички тях.

Днешното решение на съда не е окончателно и подлежи на обжалване или протест пред Окръжния съд в Пловдив.

Още по темата – във видеото.