Най-засегнати от стачката на БДЖ се оказаха малките населени места, за които влакът е единственият транспорт.

По-малко от 100 човека са протестиращите на гарата в Горна Оряховица на фона на всички 2300 служители, работещи там. Проблеми с извозването на пътниците нямаше. Има закупени около 10 билета, но за влаковете след 16 часа. Въпреки това БДЖ са организирали автобуси, които стоят на гарата и чакат. Те извозват пътниците до Велико Търново, а оттам хората хващат автобуси за по-големите градове. Това предаде кореспондентът на Нова телевизия – Боряна Цветкова.

На Централния перон в Бургас имаше не повече от 30 души, включително синдикалисти от Пристанището дошли за подкрепа.

Във Варна, въпреки обявената стачка, след 8 часа първите влакове потеглиха навреме. Пътниците се брояха на пръсти и до последно не знаеха дали ще потеглят. Стачкуващи се оказаха едва около 50 души, а в последния момент ръководството на БДЖ осигурило техни заместници.

Влакът от Лом за София спря на гара Мездра точно в 8 часа. Във Враца стачкуваха само ревизорите, а в Криводол работеха всички.

Най-засегнати от стачката на БДЖ се оказаха малките населени места, за които влакът е единственият транспорт. Пловдивското село Крумово е едно от тях. Всеки ден над 1500 жители тук разчитат на мотрисата, която минава на всеки час, за да стигнат до Пловдив или Асеновград, където учат и работят.