Тя е била с бебе в количка, което е оживяло. Колата и камьона не са спряли след сблъсъка...

Жестока трагедия на автомагистрала "Тракия" край Пловдив се случи днес. 27-годишна жена беше прегазена последователно от лек автомобил и камион.

Тя пресичала магистралата с детска количка. В нея било бебето й, което е на година и половина. По чудо детето е останало живо. Шофьорите, които са прегазили майката, не са спрели и в момента се издирват от полицията.

27-годишната Добромира Трахнова заедно с бебето си били на гости снощи при сестра й в Асеновград. Тръгнали да се прибират към Съединение, където живеят. В Пловдив обаче изпуснали и последния автобус. Жената решила към 20:00 часа да поеме към вкъщи, пеша с детската количка.

В тъмното тя пресича с детската количка и стига до най-лявата лента, която е за изпреварване. Там я блъска лек автомобил, а след това и камион. И двамата шофьори не спират.

„Третият автомобил, който за малко не сгазва трупа спира, виждайки, че това е човешки труп, а не кучешки, както си е мислил първоначално. И дефакто те са първите хора, които спират на място. Те помагат на детето. Това са мъж и жена. Жената хваща и прегръща детето. Опитва се да го успокои. В този момент пристигат нашите патрули и детето е предадено на тях", каза инспектор Радослав Начев, началник „Пътна полиция" – Пловдив.

Бебето се е спасило, защото при удара е изхвръкнало от детската количка и паднало в тревата между мантинелите. То е с леки охлузвания и е в болница в Пловдив.

„Засега от проведените прегледи и изследвания няма данни да има тежки наранявания, но въпреки всичко остава под наблюдение в клиниката, тъй като е възможно такива неща да възникнат в по-късен етап", каза д-р Момчил Ненов, дежурен лекар в Клиниката по детска хирургия в Пловдив.

Близките на загиналата жена са в шок. Освен бебето на година и половина, тя има и още едно момченце на 5 години.

„Тежко е. Всички знаем правилниците, но като се качим на колата, някой път се забравят. Взеха дрехите и отидоха сега да я вземат от болницата", каза Петър Трахнов, дядото на починалата жена.

„Намерени са парчета от автомобили на място, които дават в известна степен някаква насока какви марки и модели могат да бъдат автомобилите, които са причинили това произшествие", каза още инспектор Начев.
 
От „Пътна полиция" ни напомнят, че движението на пешеходци на магистрата е абсюлтно забранено.

Репортер: Благой Бекриев