"Червените" победиха Левски с 1:0

ЦСКА спечели вечното дерби с Левски с 1:0. Единственият гол в мача падна в 46-та минута, когато се разписа тогоанеца Нюаджи. Така "червените" нанесоха първа загуба на големия си съперник през този сезон и накърниха сериозно шампионските им амбиции.

Левски започна по-добре мача и още в 5-та минута беше много близо до откриване на резултата. Започналият като титуляр на левия фланга на атаката Илиян Йорданов центрира, а ударът на Марсиньо с глава се отби в гредата.

Отговорът на ЦСКА обаче не закъсня и само три минути по-късно, Антон Карачанаков се освободи отляво, но и неговият изстрел срещна гредата.

Опасностите пред двете врати продължиха да се редуват една след друга. Хубав шут от дистанция на Дъстли Мюлдер премина на сантиметри от вратата на Черни, а малко след това удар с глава на Апостол Попов излезе в аут.

След зрелищното начало на срещата обаче, играта се накъса, а двата отбора допуснаха много брак в представянето си. В края на първото полувреме се стигна и до неприятен инцидент, след който Антон Карачанаков получи тежка контузия.

20-годишният халф бе фаулиран на границата на наказателното поле от Дъстли Мюлдер. Карачанаков получи медицинска помощ, но след завръщането си на терена, на свой ред фаулира Мюлдер. При падането обаче играчът на "червените" усложни травмата си, а според помощник треньорът на отбора Анатоли Нанков, той е със скасани коленни връзки. 

Веднага след почивката ЦСКА нанесе своя удар. Изключително груба грешка в защитата на Левски, позволи на Нюаджи да остане сам срещу Пламен Илиев. Първият удар на тогоанеца бе избит, но при добавката вратарят на "сините" нямаше никаква възможност да реагира - 1:0 за ЦСКА!

В 56-та минута, тимът на Стойчо Младенов пропусна страхотна възможност да удвои преднината си. Нджонго Присо надбяга Орлин Старокин по дясното крило и центрира ниско в наказателното поле, където обаче Нюаджи не успя отново да намери целта.

ЦСКА продължи да използва контраатаката като основно оръжие в минутите след гола и след нов рейд на Присо, бе много близо до ново попадение. Този път обаче, камерунецът се забави с подаването и позволи на Владимир Гаджев да избие топката пред изумените погледи на съотборниците си.

Този пропуск можеше да коства много на "червените", ако в 80-та минута резервата Жоао Силва бе успял да изравни. Центриране от дълбочина бе отклонено от Базил Де Карвальо, а португалецът направи немислимото и не успя да засече топката на сантиметри пред опразнената врата. При положението обаче останаха и съмнения за засада.

До края на срещата, Левски не успя създаде нова голова ситауция, а ЦСКА се защитаваше умело и заслужено стигна до минималния успех с 1:0.