Майката на Димитър Бербатов е сред гостите в механа „Извора” в „Кошмари в кухнята” тази вечер от 21.00 ч. по Нова
Шеф Манчев в епицентъра на люта македонска свада в Благоевград в епизода на „Кошмари в кухнята” тази вечер от 20.00 ч. по Нова. Действието се развива в благоевградската механа „Извора”, която е на крачка от фалит. Механата се намира на главната улица в града и е управлявана от баща и дъщеря.
Според стара поговорка от македонския край, „който си няма дъщеря, той си няма и Господ”. Благоевградският адвокат Мановски обаче не споделя тази мъдрост. Според него дъщерята му е виновна за състоянието на заведението, което е взетото от семейството преди три години с цел да осигури работа на момичето и тя да продължи да го развива. Дъщерята пък обвинява баща си, че се държи като същински Александър Македонски, който не пада по гръб и винаги има последната дума. Той често идва в най-напрегнатите моменти и вместо да помага се държи като сприхав клиент. Свидетел по казуса е шеф Манчев, който сам вижда как Александър разпорежда на готвачките, какво да му сготвят, в момент, когато в механата е най-натоварено. Благоразумният Манчев този път няма да се въздържи и ще произнесе най-тежката присъда – „Ти, последен ще ядеш!“.
Въпреки сприхавия си нрав, Александър има житейския опит и прагматичното мислене, характерни за дългогодишната му успешна адвокатска практика. Дъщеря му е самоотвержена, но още не е прескочила момичешките мечти за един съвършен свят и тепърва ще се учи да поема отговорност за решенията си. Мечтата й да бъде художник е потънала е едно мазе без прозорци, ударила се е в сервитьорската табла и е паркирала на бара на кръчмата.
Менюто на механата е лично приготвено от нея. За целта младата дама използва интернет, избирайки си рецепти от други заведения, които намира за интересни. Липсват калкулация на необходимите продукти, технологичното време за приготвяне и желанията на клиентелата. Куриозното в случая е, че при изготвянето на менюто са пропуснати ключови елементи като шопската салата и пържените картофи. За сметка на това заведението традиционно предлага джолан с гарнитура, приготвен по стара българска рецепта. Сварен, замразен и в повечето случаи сполучливо претоплен след това с имиджа на наскоро извадено от резерва свежо бронтозавърско.
Защо Маргарита Бербатова ще дойде в механа „Извора” и дали шеф Манчев ще успее с вродената си емпатия да мотивира баща и дъщеря да работят като равноправни бизнес-партньори? Отговорите гледайте в „Кошмари в кухнята” в тази вечер от 21.00 ч. по Нова.