Педро Андраде представи колекцията си в музея на изкуството

Седмицата на модата в Сао Пауло се завърна на подиумите след паузата, наложена от началото на пандемията, показвайки най-новите тенденции в бразилската мода. Своята колекция представи дизайнерът Педро Андраде. Ревюто се състоя в Музея на изкуството Pinacoteca в Сао Пауло. В линията мъжко облекло  той включва тоалети в земни тонове с асмитерични кройки. Дълги ризи с копчета до врата се съчетават с панталони преплетени с дебели колани.  Костюмите се съчетават с дълги шлифери, а за най-смелите господа са нарязаните плетени пуловери, които се носят на голо. Акцент при връхните дрехи са огромните качулки с връзки.  

Поради ограниченията на пандемията през април миналата година 50-ото издание на Седмицата на модата в Сао Пауло беше отменено, затова креативният директор на  модния форум ПАУЛО БОРЖЕС е щастлив, че най-сетне може да се посрещне лично любителите на модата в музея. 

„Да бъдеш тук лице в лице с публиката засилва емоцията, както и творческите ми пориви. Това ми се случва само когато провеждаме ревютата на живо.  Разбира се ще има и виртуални спектакли, което в последната година е иновативен начин да представим колекциите си. Може би там се крие бъдещето”, разказ креативният директор на седмицата на модата в Сао Пауло Пауло Боржес.

 По време на  Седмицата на модата в Сао Пауло своята нова линия представи и  Даниел Уеда. Дизайните му са вдъхновени от популярната мобилна игра "Free Fire" - най-теглената мобилна игра в света за 2019 г с около 150 милиона геймъри всеки ден. Той създава 20 визии вдъхновени от виртуалните герои от игрите с жанр Battle Royale (батъл роял) .

„Мисля, че това е първото събитие в света,  вдъхновено от вселената на геймърите , което превръща виртуалната мода в реалност. Идеята беше почитателите на видеоигри да имат възможността да се преобразят като любимите си герои, но по  стилен начин. Много от тях докато играят  си казват - „Бих искал да нося това в реалния живот." И ето че сега имат тази възможност!“, споделя дизайнерът Даниел Уеда.

Очаква се своите  колекции да представят дизайнерите  Роналдо Фрага, Лили Сарти и Анджела Брито.

Седмицата на модата в Сао Пауло продължава   до 21 ноември.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.