Жителите на града излязоха на протест с искания за сигурност

Жители на Нова Загора излязоха на протест. Причината – в четвъртък вечерта е бил убит 52-годишният мъж на районната съдийка от Нова Загора Галя Златева, научи NOVA. Намушкан е с нож пред очите на съпругата и дъщеря си. Преди седмица извършителят е трябвало да бъде настанен в психиатрия.

Напрежението на протеста ескалира. Жителите опитват да нахлуят вътре в сградата на полицейското управление, замеряха я с яйца. Те настояват за сигурност в населеното място, по думите им такава липсва. И още - протестиращите поискаха оставката на шефа на полицията. 

Извършителят е задържан. Прокуратурата потвърди, че подготвя обвинение срещу него. „Много често той пътува извън страната, така че най-вероятно работи някъде в чужбина”, съобщи ст. комисар Димитър Величков, ОДМВР – Сливен.
„Причините за този инцидент са спречкване между жертвата и извършителя на престъплението”, посочи Белева.

Жестоко убийство в старозагорско село

Дни преди това 23-годишен младеж също е бил нападнат с нож от същия мъж.
„Слизам от таксито и той почва да ми вика отгоре. Аз го питам: Защо ми викаш? Има ли някакъв проблем? Той през това време си извади ножа и вика: Ще заколя! Ще заколя! В последствие ме наръга един път в крака. Аз от шока имам някакви бледи спомени, тръгнах да бягам. И си спомням как съм на земята и той ме пробожда”, разказва Стефан Живков, пострадал.

35-годишен е задържан за убийството на баща си в Шуменско

„Цяла седмица се разказваше безнаказано из града, никой не взимаше отношение, пълна безнаказаност”, посочи Живко Желязков, баща на нападнатото момче.

"Имам 13 годишна дъщеря, която ме е страх да я пусна в града след 20:30 ч. като се стъмни това е положението, просто имаме страх", каза жител. 

44-годишният нападател е арестуван. Прокуратурата ще настоява за наказание лишаване от свобода до 20 години.

Въпреки, че при протестиращите излезе шефът на районното управление, напрежението ескалира. "Считам, че в конкретната ситуация служителите са обвинени неправилно. Аз затова се опитах да разговарям, излязах сам пред всички", гл. инсп. Стефан Динков.