Има полиция навсякъде, разказа Мартин Иванов

Никой не може да повярва какво се случва”, заяви пред NOVA българинът Мартин Иванов, който живее в Берлин в непосредствена близост до коледния базар, където тази вечер загинаха девет души, а над 50 бяха ранени.„Има полиция навсякъде, отцепен е района”, разказа той. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Илиян Стефанов  също живее недалеч от мястото на трагедията. "Коледният базар е разположен между две главни улици в Берлин с много луксозни магазини. През деня аз не съм виждал големи камиони да минават от там", обясни той. 

Тази вечер малко след 21.00 часа българско време камион се вряза в тълпа посетители на коледен базар в Берлин. Шофьорът на камиона вече е арестуван. Загинал е и мъж, пътувал в тира, за който се предполага, че е бил втори шофьор. 

Трагедията се е разиграла  в пешеходна зона. Камионът е изминал десетки метри през базара преди да спре. Полицията подозира, че може да става дума за преднамерена атака и призова гостите и жителите на града да стоят в домовете си.

Българското външно министерство проверява дали има пострадали български граждани. Посолството ни в Берлин остава във връзка с всички местни власти и следи ситуацията, съобщи външният министър Даниел Митов.

Телефонът за връзка с посолството на  България в Берлин е: +49 176 12299193