Не пропускайте следващите епизоди на „Малката булка” от 13.30 ч. по Нова

Зрителите я познават като злата баба Каляни от премиерния индийски сериал „Малката булка” по Нова. Тази роля не само печели на индийската кино звезда Сурейка Сикри наградата „Най-добра актриса в отрицателен образ” IDEA ITA Awards през 2008 година, но бележи и личния ѝ живот. 

„Дълго време децата бягаха надалеч от мен, щом ме видеха на улицата, но сега идват да ме поздравят. Много често хора ме спират и ми казват, че им напомням за техните баби”, споделя Сурейка по повод реакциите на хората към нейната екранна героиня Каляни.

Странен е фактът, че не само зрителите по целия свят, но и нейните сънародници свързват Сурейка Сикри основно с образа на Каляни, предвид че тя е една от иконите на индийските кино и телевизия и е изиграла не една или две запомнящи се роли. Изпълнението ѝ в култовия минисериал „Тъмнината”, разказващ за кланетата на индуси, съпътстващи разделението между Индия и Пакистан, е отличено с наградата за „Най-добра женска поддържаща роля” от Индийската филмова академия през 1988 година. Тя повтаря този успех и с ролята си на Файязи в най-добрия индийски филм за 1995 година „Маммо”.

„Бях изненадана, че образът на Каляни се отпечата толкова дълбоко в съзнанието на хората. Но актьорството е едно непрестанно пътуване, един непрекъснат процес на учене. Това, което правех преди пет години пред камера, днес го правя много по-добре. Моето израстване се отразява на актьорската ми игра. Опитах се да направя образа на Каляни многопластов и интересен. Тя не е „плакатен образ”. Каляни не е скучен характер” – така обяснява успеха на екранното си превъплъщение Сурейка.

Днес зрителите се наслаждават на нейната игра, но е съществувала голяма вероятност талантът ѝ да остане скрит за света. Сурейка Сикри признава, че когато е била млада, мечтаела да стане журналист. „Станах актриса случайно. Беше въпрос на късмет”, спомня си Сурейка. Покана за участие в пиеса от режисьора Ебрахим Алкази по време, когато участието на жени в театрални постановки е било голяма рядкост, поставя началото на нейната актьорска кариера. Днес Сурейка Сикри е една от звездите на индийското кино, пионерът проправил пътя на много други актриси.

Не пропускайте да се насладите на актьорската игра на Сурейка Сикри в премиерния индийски сериал „Малката булка” от 13.30 ч. по Нова.