Актьорът споделя за вълнението от срещата си с българската публика часове преди да излезе на сцената у нас

Известният актьор посети Народния театър, за да разкаже подробности за спектакъла с негово участие. Постановката “В самотата на памуковите полета” ще се играе на три дати. А билетите бяха разпродадени за дни още след пускането им в продажба. Актьорът сподели, че се вълнува как българската публика ще приеме спектакъла.

„Тази постановка и работата ни по нея се опитва да покаже какво е влиянието на онези желания, които са останали неизразени. Желанията, които не сме успели да оползотворим - защото не можем или не сме имали право да ги изразим. Това е един поглед към цената, която чувстваме, че можем или не можем да платим за желанията си“, каза Джон Малкович.

Малкович остана изненадан, че у нас досега не са идвали други международни звезди, които да играят на сцена. Сподели и че с българи се работи на световно ниво.

„Мога да кажа от личния си опит, който имам в България и от хората, с които съм работил тук - невероятни актьори, които съм и режисирал. Колегите са страхотни, всички са истински професионалисти и добре подготвени и не знам дали има нещо повече, което ние можем да дадем от това, което те биха могли също да дадат“, разказа световно известният актьор.

„Като съм идвал преди в България не съм имал възможност да изляза някъде извън София. Уви, сега също ще съм доста зает, за да успея да го направя. Има много места, които ми харесват, докато съм се разхождал наоколо - църквите, в които съм влизал и музеите, които посетих. Така че това е град, който харесвам наистина много“, изрази съжаление, че няма да има достатъчно време да я опознае родината ни Джон.

Преди срещите си с публиката, Малкович издаде, че следва определени правила за подготовка, но не разкри тайните си.

„Но това, което се опитвам да правя и да спазвам винаги като принцип е когато завесата се вдигне, да се раздам напълно и да се постарая да си свърша работата възможно най-добре.“

В главната женска роля на представлението "В самотата на памуковите полета" влиза латвийската актриса Игенборга Дапкунайте. Тя даде и специално интервю за NOVA.



„Ако става дума за Народния театър. Тук сцената е невероятна - фантастична и красива. И когато гледах друго представление на тази сцена, бях щастлива, че съм тук, защото наистина я харесвам“, сподели актрисата.

„Надявам да се насладят на нашата игра, защото това е едно пътешествие, на което ще потеглим заедно. Ще бъде интересно, ще бъде предизвикателство. И се надявам накрая да си тръгнете от театъра вдъхновени“, отправи послание към българската публика е да изживее постановката, заедно с актьорите Ингеборга Дапкунайте.