Причината - да помогнат на свой тежкоболен приятел.

За Павел животът се променя преди 3 години, когато лекарите му откриват злокачествено туморно образувание.

След операция и няколко курса на химиотерапия момчето оздравява и се връща към нормалния си начин на живот. И така до септември миналата година, когато Павел получава кръвоизлив в белия дроб. Оперират го по спешност и лекарите установяват, че има множество разсейки.

 

Установено е, че стандартната химиотерапия не може да му помогне, тъй като заболяването му е придобило резистентност към нея. Затова единственият вариант, при който лекарите гарантират, че Павел ще оздравее, е като се подложи на лечение в чужбина, за което са необходими 107 хил. евро.

 

Цяло училище, приятели и пожарникари се опитват да спасят живота на 28-годишния мъж. Но до момента са събрани по-малко от половината - 45 хил. евро.

 

Михаил, Методи и Петко – приятели на Павел, решават да изтеглят огромен кредит, за да спасят приятеля си. В момента те изчакват, за да разберат каква ще бъде събраната сума от хората, които са помолили да дарят пари за Павел. До средата на другата седмица се очаква тя да бъде ясна. Останалото ще бъде покрито от тях с кредита, който ще изтеглят.

Какво разказаха още в студиото на «Здравей, България» приятелите на Павел – вижте във видеото.