"Сините" са едноличен лидер след успех над Ботев /Вр/ с 2:0

Отборът на Левски излезе начело във временното класиране на "А" група. "Сините" победиха като домакини Ботев /Вр/ с 2:0 в среща от 12-ия кръг на първенството, а в същото време досегашният лидер Лудогорец завърши 0:0 като гост на Славия.

На стадион "Георги Аспарухов", тимът на Илиан Илиев спечели с попадения на Марсиньо в 5-та минута и Дъсти Мюлдер в 72-та. Успехът обаче бе постигнат неочаквано трудно, след като гостите от Враца имаха изобилие от възможности за гол, но така и не успяха да преодолеят Пламен Илиев. Въпреки изключително неубедителното си представяне, Левски вече има преднина от две точки пред своя основен опонент за титлата Лудогорец.

Шампионът на България също се представи слабо, но при гостуването на Славия, завършило при резултат 0:0. Двата тима направиха скучен мач, а най-изгодното положение за гол бе в 86-та минута, когато резервата  Франк Гела не успя да отбележи след добро центриране на  Йордан Минев.

Така Лудогорец допусна нова грешна стъпка преди очаквания с огромен интерес сблъсък с Левски в Разград в следващия кръг.