Сърбинът спечели Мастърса на осемте най-добри

Новак Джокович спечели заключителния турнир на ATP в Лондон след успех над Роджър Федерер с 7:6 (6), 7:5. Финалът в английската столица очаквано предложи изумително зрелище, а след невероятна битка на корта, световният номер 1 завърши годината с победа над най-успешният тенисист в историята на този турнир. 

Федерер започна отлично мача и бе напълно безпогрешен в разиграванията на корта. Швейцарецът поведе с 3:0 гейма и бе близо до втори пробив, но макар и трудно, Джокович постепено намери ритъма си. Световният номер едно успя на свой ред да спечели три поредни гейма изравнявайки резултата, а при 4:4 проби своя съперник. В следващия гейм, сърбинът пропусна сетбол и загуби подването си, но в решителния тайбрек демонстрира търпение и здрави нерви, за да надделее с 8:6 точки.

Началото на вторият сет отново бе за Федерер, който поведе с 2:0. При 5-3 той сервираше, за да изравни резултата, но по подобие на съперника си изпусна сетбол. Ноле изравни резултата и продължи да показва непримиримия си дух печелейки и следващите два гейма, а с това и крайния успех.

Триумфът на Джокович му донесе чек за 1,760,000 щатски долара
и втора титла на Мастърса на осемте най-добри тенисисти в света.