В „На кафе” д-р Папазова даде и рецепта против повръщане при бременните жени
Джинджифилът е известен на китайците и индийците още от древността. Името му идва от санскрит и в превод означава „рога”, свързано с формата на корена му. Именно тази чест на растението се използва – първоначално само в медицината, а след това и като подправка в готвенето.
По аромат напомня за лимон и камфор, а на вкус е подобен на белия пипер. Лечебните свойства на джинджифила са разнообразни – той е едно от най-ефективните средства за стомашно-чревни проблеми, действа добре при гадене и повръщане, незамисимо дали са предизвикани от бременност, болест или пътуване.
Джинджифилът има много мощно имуностимулиращо и противовъзпалително действие и изчиства организма от токсини.
„Това е прекрасна подправка. Дар от природата. За джинджифила е установено, че когато е в сух вид, има много по-изразен противовъзпалителен ефект при артрити и други ставни заболявания”. Това заяви в предаването „Здравей, България” д-р Мария Папазова. Тя обясни за различните свойства, които има сухия и пресния джинджифил. Д-р Папазова даде и рецепта против повръщане при бременните жени.
Какво е ролята на джинджифила при лечение на ставни заболявания гледайте във видеото.
Целия разговор може да гледате в NovaPlay.