От "Неохим" АД уверяват, че аварията е напълно отстранена и въздухът не е замърсен

Потребител на NovaNews.bg изпрати сигнал в рубриката „Моята новина” за замърсяване на въздуха в района на „Неохим” Димитровград. Екипът на "Здравей, България" потърси повече информация по случая. Ето какъв отговор получихме от "Неохим" АД:


„При направената справка с данните от системата за качеството на атмосферния въздух, се установи, че изпусканите азотни оксиди от комин номер 9 на „Неохим” АД, не водят до наднормено замърсяване на въздуха в Димитровград. Данните, регистрирани от измервателната станция, показват, че от 3-ти до 7-ми ноември, включително, и до настоящия момент, не са отчетени превишения на средночасовата норма на азотен диоксид.

 

По последна информация на „Неохим” АД аварията вече е напълно отстранена. Всички технологични газове се пречистват, в резултат на което, отделяните в атмосферния въздух азотни оксиди, регистрирани от системата, не превишават допустимата норма. РИОСВ – Хасково продължава да следи данните за концентрация на азотен диоксид и останалите атмосферни замърсители, контролирани от пункт „Раковски” – Димитровград".


Ето и останалите зрителски сигнали, които бяха излъчени в „Здравей, България”:


Няма ток в „Младост” 1 А – 2;


Улиците и тротоарите в елитния кв. "Драгалевци";


Такива дупки другаде няма!;


Паркиране върху тревните площи;


Необезопасен мост;


Как се паркира.


Изпращайте Вашите сигнали и снимки в рубриката „Моята новина” на сайта NovaNews.bg