Защо наш зрител пожела да я ремонтира съвсем безвъзмездно и защо това няма да стане

Как изглежда чакалнята на КАТ-София, защо наш зрител пожела да я ремонтира съвсем безвъзмездно и защо това няма да стане, разказват Нина Димитрова и операторът Кирил Караджов.


Репортажът е по сигнал на зрител на Нова телевизия и потребител на NovaNews.bg, който ни изпрати информация в "Моята новина". Той ни изпрати няколко снимки, еднакво възмутен от мизерията и от равнодушието на посетителите. Съгласи се да разкаже какво е видял, но в гръб.


Прах, в най-добрия случай, се чисти веднъж седмично. А причината е, че в КАТ-София работят три чистачки. Те трябва да поддържат трите чакални, каналите и кабинетите на всички 550 служители, разположени в няколко сгради.


Промяна в закона обаче забрани даренията на МВР, а желанието на нашия зрител се счита за такова. Забраната за дарения беше въведена след скандални свидетелства как служителите на КАТ не бива да спират коли от специален списък на фирмите дарители. Така днес заявката за ремонт на чакалнята остава просто добро намерение.


Ремонт не е правен и на каналите, на които се извършват годишните технически прегледи. Там обаче мръсотията се забелязва по-трудно. Просто защото лампите не работят.


От години в каналите се събира и вода. Заради проливните дъждове пада и мазилката в кабинетите. Парчета от тавана неведнъж са чупили бюра на служители.


Ремонтите в КАТ са замразени заради тиражираната преди повече от години идея за преместване на сградата. Впоследствие обаче беше замразена и идеята.


Повече по темата гледайте във видеото.