Около 500 деца трябва да заемат местата си за 10 минути

Наша зрителка, пожелала анонимност, изпрати сигнал в рубриката „Моята новина” за меле, което се образувало на стълбището в ОУ „Княз Александър I” в Пловдив.

 

Причината за това стълпотворение на ученици между първи и седми клас е фактът, че началото на учебните часове е 13:30, а на учениците им се позволява да влязат не по-рано от 13:20 часа. Преди това пречели на гимназиалния курс, който пък приключва часове в 13:30 часа. Получава се така, че за около десет минути близо 500-600 деца трябва да заемат местата си в класните стаи, а ако закъснеят биват наказвани.

 

Помощник-директорът на училището Иван Йонков даде обяснение за ситуацията в телефонно интервю за „Здравей, България”. „Училището е в сграда, построена преди повече от 120 години. Тя е паметник на културата и всеки интелигентен родител би разбрал, че функционалността на такава сграда е далеч от функционалността на модерна такава. Другите родители са разбрали това неудобство, но са го приели за сметка на други позитиви. Не е възможно децата да влизат по-дълго, защото по това време излизат учениците от гимназията. Ние сме обсъдили проблема и вече е взето решение. От днес ще бъде отворена цялата врата, а охраната ще следи още по-стриктно влизането на учениците да става по установен ред”, каза той.

 

Останалите сигнали в рубриката „Моята новина”:

 

”Чистата вода, която тече от чешмите ни”Чиста вода

 

В училище - деца без контрол!

 

Път ли е това?

 

Закуските в училище

 

Възглавниците в детските градини

 

Градинката между няколко блока

 

Без промяна

 

Очакваме и Вашите сигнали в "Моята новина"