Гледайте в „Разследване” от 19.30 ч. по Нова

Предаването „Разследване”  тази неделя по Нова разнищва подозрителни сделките със земи, придобити от депутата Даниел Георгиев. Георгиев стана известен като депутатът, който само за ден премина няколко пъти от ГЕРБ при „България без цензура” и обратно, преди да бъде изключен от редиците на парламентарната опозиция и да стане независим депутат. Разследващият журналист на Нова Марин Николов разкри схема, чрез която депутатът е придобил десетки поземлени имоти на цени доста по-ниски от пазарните.

Даниел Георгиев е от Ботевград, където неговият баща е кмет, също от ГЕРБ. Документи за имотното му състояние показват как десетки пъти той е купувал имоти на Община Ботевград на безценица в периода 2007-2009 година. Само че не лично, а през други лица - винаги по една и съща схема. Общината обявява празни незастроени площи от града на търг. Купуват ги хора на цени малко под нормалните.

Само ден – два след това те продават една десета площ на Георгиев, но на цени 10 пъти под тези, които са платили на общината. Т.е. на загуба. Все по тази схема с 10%, Даниел Георгиев става собственик на голям брой терени от по 100 до 200 квадрата. Разследващият журналист Марин Николов пита защо купувачите от общината продават на загуба тези части на Георгиев. Кой дава пари за нещо, за да продаде част от него 10 пъти по –евтино?

Отговорът ще научим в „Разследване” тази неделя от 19.30 ч. по Нова.