Коста Рика и Италия водят с по 3 точки в група Б

Тропическа жега, халюцинации и нелепа контузия белязаха загубата на Англия от Италия с 1 на 2. 
 
Чудовищен климат – така италианците определиха условията за игра на стадион Арена Амазония в Манаус. Авторът на първия гол за адзурите – Клаудио Маркизио, дори призна, че на моменти е имал халюцинации. Халфът на Ювентус откри в 35-ата минута, а само 2 минути по-късно Даниел Стъридж изравни за „трите лъва”. Покрай радостта от гола физиотерапевтът на тима се контузи и дори трябваше да бъде изнесен на носилка. Победният гол за Италия отбеляза Марио Балотели в 50-ата минута. 
 
Пресата на Острова се обединява около мнението, че англичаните са се представили достойно. „Балотели осъди смелата Англия на загуба” – написа Телеграф. Така Коста Рика и Италия водят с по 3 точки в група Б.
 
В група С Кот Д’ивоар сътвори обрат срещу Япония и победи с 2 на 1. Азиатците поведоха в 17-ата минута с гол на Кейсуке Хонда, а след почивката африканският състав бе вдъхновен от появилия се като резерва Дидие Дрогба в 62-та минута. Веднага след това в рамките на 2 минути котдивоарците обърнаха с голове на Бони и Жервиньо. За играч на мача пък бе избран Яя Туре, който пробяга почти 10 километра и даде 53 паса, 42 от които точни. 
 
За Япония нямаше утеха въпреки мощната подкрепа на феновете. 35 хиляди се събраха да гледат мача на голям екран на стадион Токио Доум. Те ще се надяват на успех в следващия мач срещу Гърция, която вчера загуби от Колубия с 0 на 3.