Гледайте срещата между Австрия и Унгария по Diema, сайта http://euro2016.gong.bg и във високо качество по Diema Sport 2

Петият ден от UEFA EURO 2016 бележи началото на битката в група F. Първи една срещу друга на терена ще застанат две съседни страни, които са били и една държава в миналото - Австрия и Унгария. Двубоят е от 19.00 ч. и ще може да бъде гледан в ефира на Diema, както и във високо качество по Diema Sport 2, а също и напълно свободно на сайта http://euro2016.gong.bg/.

Двете съседки ще се изправят една срещу друга за впечатляващия 138-и път, но за първи мач на голям турнир от далечната 1934 година, когато Австрия побеждава с 2:1 и се класира за полуфиналите на Световното първенство. Иначе Унгария има предимството в статистиката - 66 победи срещу 40 за Австрия. Спрямо класа и моментна форма обаче фаворитът изглежда Австрия, а това бе потвърдено и от селекционера на маджарите Бернд Щорк, според когото успех за неговия тим би значел „чудо”. Дали такова ще се случи, ще стане ясно от 19.00 ч. и ще може да бъде гледано в ефира на Diema, както и във високо качество по Diema Sport 2, а също и напълно свободно на сайта http://euro2016.gong.bg/.

От 22.00 ч. на терена ще излезе най-голямата звезда на UEFA EURO 2016 - Кристиано Роналдо. В другия мач от група F родната му  Португалия излиза срещу дебютанта Исландия. Според анализаторите успеха на иберийците е сигурен и затова всички погледи ще бъдат вперени в  звездата Роналдо. Според прогнозите той има реален шанс да се превърне в гол майстор на първенството. Дали обаче ще успее да отбележи срещу исландците? Срещата може да бъде проследена с картина напълно свободно на сайта http://euro2016.gong.bg/.

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача – по Нова и Diema, като  всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в euro2016.gong.bg

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и в www.bnt.bg.