Той си е отишъл на 59-годишна възраст

Рапърът Кулио (Coolio, роден като Артис Айви-младши), изпълняващ заедно с Ел Ви (Лари Сандърс) песента Gangsta's Paradise, почина на 59-годишна възраст. Предполага се, че причината за смъртта му е спиране на сърцето.

КУЛИО ПРЕЗ ГОДИНИТЕ - СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Американският рапър Кулио, известен с песента "Gangsta's Paradise" от 1995 г., е починал в Лос Анджелис на 59-годишна възраст, съобщи неговият дългогодишен приятел и мениджър Джарез Поузи.

Пред „TMZ“ той добавя, че Кулио е намерен в безсъзнание в банята на къщата на негов приятел. Причианта за смъртта му все още не е оповестена официално.

Кулио, чието рождено име е Артис Лион Айви младши, е родом от щата Пенсилвания, но по-късно се премества в Калифорния. Учи в колеж, а след това работи като пожарникар доброволец и охрана на летище, преди да се посвети напълно на музиката. Придобива световна слава през 1995 г. Тогава той издава песента "Gangsta's Paradise" за саундтрака на филма “Опасен ум“ с участието на Мишел Пфайпфър. За хита той печели "Грами" за най-добро соло рап изпълнение.

Продажбите на албумите му възлизат на 4,8 милиона копия и има 978 милиона стриймвания на песните му. През музикланта си кариера Кулио е номиниран за общо шест награди "Грами".


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.