Не пропускайте епизода на успешния криминален екшън сериал тази вечер от 22.30 ч. по NOVA

Почивният ден на Чарли и Рекс е прекъснат от информации за сериен подпалвач, забелязан в района, в който се намират. Рекс тръгва по следите на т. нар. бомбохвъргач със зелени бутилки и спасява Чарли от сигурна смърт, когато сграда е взривена с коктейл Молотов.

Прочут готвач плаща за престъпление от миналото в „Хъдсън и Рекс“

Чарли се буди в болницата със счупен крак и строги инструкции от Донъван да забрави за случая. След като не успява да попречи на подпалвача да осъществи петия си подред пожар, Чарли е решен да го хване, преди да направи следващия си удар. С помощта на Сара и Джес Чарли разследва случая от болничното легло.

Проклятието на мината в „Хъдсън и Рекс“

Пожарната отказва да сътрудничи на полицията в Сейнт Джон и Сара си партнира с пожарникаря Ашър Браунинг, за да се добере до доказателствата. Пробив в случая води разследването до скривалището на бомбохвъргача, където намират обезпокояващ манифест с планове да повтори Големия пожар в Сейнт Джон от 1892 година. Подпалвачът може да изгори града до основи всеки момент и екипът се опитва да открие следващата му мишена, без да осъзнава, че тя може да е самият Чарли.

Не пропускайте да се потопите в подземния свят с отдел "Тежки престъпления", с  криминалния екшън сериал “Хъдсън и Рекс” всеки делничен ден, от 22.30 ч. по NOVA.