Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов. Той уточни, че страната ни може да изпрати фрегата и медицински екипи...

До момента няма искания към България за участие във военните действия срещу Либия. Това каза министърът на отбраната Аню Ангелов.
Той уточни, че страната ни може да изпрати фрегата и медицински екипи.
Около 200 българи все още са в Либия. На този етап няма възможност за евакуацията им. Това обясни специално за "Календар" министърът на външните работи Николай Младенов.
"В момента препоръчваме на българите в Либия да се движат в страната или да се опитват да я напуснат, защото това е свързано с необосновани за тях рискове. Нашето посолство продължава да функционира в Триполи с много ограничен състав, телефоните му работят, всеки може да се свърже с него, да получи информация, но възможностите на всички са изключително ограничени предвид факта, че вече текат активни бойни действия. Докога ще остане нашето представителство там - имаме възможност да го евакуираме, ако се влоши ситуацията в изключително кратки срокове, но това е преценка, която постоянно актуализираме. На този етап то ще продължи да  стои именно заради това, че има български граждани в държавата", коментира още министърът.