Георги Мамалев посрещна в дома си Евгени Минчев, Райна, Графа и Евгения Калканджиева...
Салата:
Домати – 500 гр
Краставици – 500 гр
Зелена салата – 2 броя
Авокадо – 2 броя
Репички – 1 връзка
Зелен лук – 1-2 стръка
Ябълков оцет
Зехтин
Сол
Доматите и краставиците се нарязват на кубчета. Прибавя се измитата зелена салата, нарязана на едро. Авокадото се обелва и нарязва на малки кубчета. Добавяме нарязани репички и зелен лук, нарязан на ситно. Овкусява се със ябълков оцет, зехтин и сол на вкус.
Предястие:
Солени бисквити – 1 пакет
Разбит хайвер – 200 гр
Филе от сьомга - 150 гр
Една част от солените бисквити се намазват с хайвер и се аранжират с парче лимон. Върху другата част от бисквитите се поставят малки парчета сьомга също аранжирани с парче лимон.
Основно ястие:
Свинско контра филе – 1 кг
Стар лук – 2-3 глави
Моркови – 3-4 броя
Чесън - 10 скилидки
Черен пипер
Дафинов лист
Бяло вино – 1 чаша
Зехтин
Контра филето се нарязва на пържолки. Пържолките се овкусяват предварително със сол и зехтин. Лукът се нарязва на шайби, а морковите се нарязват на едро. Взимате една йенска тенджера във нея най-отдолу подреждате пържолите. Поръсвате ги със сол и черен пипер. Върху тях се поставят нарязаните моркови, шайбите от лук, няколко листа дафинов лист и няколко скилидки чесън. След което отгоре се прави следващ ред във същата последователност. Накрая се добавя една чаша бяло вино и се долива вода докато покрие пържолите.
Гарнитура:
1 кг пресни картофи се сваряват в подсолена вода. После се овкусяват с вегета и зехтин.
Десерт:
Две топки сметанов сладолед. Една топка шоколадов сладолед, гарнирани с пресни ягоди.