Георги Мамалев посрещна в дома си Евгени Минчев, Райна, Графа и Евгения Калканджиева...

Салата:

Домати – 500 гр

Краставици – 500 гр

Зелена салата – 2 броя

Авокадо – 2 броя

Репички – 1 връзка

Зелен лук – 1-2 стръка

Ябълков оцет

Зехтин

Сол


Доматите и краставиците се нарязват на кубчета. Прибавя се измитата зелена салата, нарязана на едро. Авокадото се обелва и нарязва на малки кубчета. Добавяме нарязани репички и зелен лук, нарязан на ситно. Овкусява се със ябълков оцет, зехтин и сол на вкус.


Предястие:

Солени бисквити – 1 пакет

Разбит хайвер – 200 гр

Филе от сьомга - 150 гр


Една част от солените бисквити се намазват с хайвер и се аранжират с парче лимон. Върху другата част от бисквитите се поставят малки парчета сьомга също аранжирани с парче лимон.


Основно ястие:

Свинско контра филе – 1 кг

Стар лук – 2-3 глави

Моркови – 3-4 броя

Чесън - 10 скилидки

Черен пипер

Дафинов лист

Бяло вино – 1 чаша

Зехтин


Контра филето се нарязва на пържолки. Пържолките се овкусяват предварително със сол и зехтин. Лукът се нарязва на шайби, а морковите се нарязват на едро. Взимате една йенска тенджера във нея най-отдолу подреждате пържолите. Поръсвате ги със сол и черен пипер. Върху тях се поставят нарязаните моркови, шайбите от лук, няколко листа дафинов лист и няколко скилидки чесън. След което отгоре се прави следващ ред във същата последователност. Накрая се добавя една чаша бяло вино и се долива вода докато покрие пържолите.


Гарнитура:

1 кг пресни картофи се сваряват в подсолена вода. После се овкусяват с вегета и зехтин.


Десерт:

Две топки сметанов сладолед. Една топка шоколадов сладолед, гарнирани с пресни ягоди.


Вижте какъв домакин бе актьорът на Nova Play!