Във втората вечер домакин бе Графа. Той си заслужи похвала, че сам приготви вечерята за гостите си...

Салата:

Пресен спанак – 500 гр

Рукола – 500 гр

Чери домати – 500 гр

Пилешко филе – 400 гр

Пармезан – 100 гр

Пресн лук – 2- 3 стръка

Оцет балсамико

Зехтин

Сол


Във купа смесвате нарязани спанак и нарязаната рукола. Добавяте срязаните на две чери доматчета. Пилешкото филе се нарязва на малки жулиени и се запържва до златисто, след което се прибавя в салатата прибавя се ситно нарязан пресен лук и настърган пармезан. Овкусява се с балсамов оцет, зехтин и сол на вкус.


Основно ястие:

Прясна паста – 800 гр

Пражка шунка – 500 гр.

Доматено пюре – 600 гр

Чесън – 5 скилидки

Моцарела – 1 брой

Босилек

Черен пипер

Сол - половин лъжица

Захар - половин лъжица

Пармезан – 100 гр


Прясната паста се сварява в подсолена вода за около 7 минути.

За соса: Нарязваме на кубчета шунката и запържваме в тиган до златисто. Добавяме нарязания на ситно чесън. След това изсипваме доматеното пюре. Овкусяваме с босилека, солта, захарта и черния пипер. Вари се докато сместа започне да се сгъстява. Прибавяме сместа към сварените спагети и объркваме добре. При сервиране се поръсва с настърган пармезан пожелание.


Предястие:

Солени бисквити – 2 пакета

Топено пушено сирене – 300 гр

Яйца – 4 броя

Майонеза – 1 пакетче

Кисело мляко – 2 супени лъжици

Маслини – 100 гр


Във една купа се настъргват четири сварен яйца. Към тях се прибавя настъргано на едро топено пушено сирене, едно пакетче майонеза и малко горчица. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърквате добре. Получената смес намазвате върху солените бисквити и украсявате с маслини.


Десерт:

Масло – 150 гр

Яйца – 4 бр

Брашно – 1 чаена чаша

Захар - 1 чаена чаша

Ванилия – 5 пакетчета

Ром на ампули  - 2 броя

Натурално какао – 100 гр

Натурален шоколад – 100 гр


В купа се разбиват с миксер четири яйца към тях прибавяме 1 чаена чаша брашно, 1 чаена чаша захар и какаото на прах. В отделен съд се разтапя шоколада с едно пакетче масло, след което се прибавя към брашното и яйцата. Разбива се докато се сгъсти. Получената смес се излива в тава обилно намазана с масло. Пече се на 160*С  за около 25–30 мин. Поднася се топло, гарнирано със сметанов сладолед и пресни ягоди.

 

Добре ли се справи Графа със задачата да бъде готвач - вижте на Nova Play!