Във втората вечер домакин бе Графа. Той си заслужи похвала, че сам приготви вечерята за гостите си...
Салата:
Пресен спанак – 500 гр
Рукола – 500 гр
Чери домати – 500 гр
Пилешко филе – 400 гр
Пармезан – 100 гр
Пресн лук – 2- 3 стръка
Оцет балсамико
Зехтин
Сол
Във купа смесвате нарязани спанак и нарязаната рукола. Добавяте срязаните на две чери доматчета. Пилешкото филе се нарязва на малки жулиени и се запържва до златисто, след което се прибавя в салатата прибавя се ситно нарязан пресен лук и настърган пармезан. Овкусява се с балсамов оцет, зехтин и сол на вкус.
Основно ястие:
Прясна паста – 800 гр
Пражка шунка – 500 гр.
Доматено пюре – 600 гр
Чесън – 5 скилидки
Моцарела – 1 брой
Босилек
Черен пипер
Сол - половин лъжица
Захар - половин лъжица
Пармезан – 100 гр
Прясната паста се сварява в подсолена вода за около 7 минути.
За соса: Нарязваме на кубчета шунката и запържваме в тиган до златисто. Добавяме нарязания на ситно чесън. След това изсипваме доматеното пюре. Овкусяваме с босилека, солта, захарта и черния пипер. Вари се докато сместа започне да се сгъстява. Прибавяме сместа към сварените спагети и объркваме добре. При сервиране се поръсва с настърган пармезан пожелание.
Предястие:
Солени бисквити – 2 пакета
Топено пушено сирене – 300 гр
Яйца – 4 броя
Майонеза – 1 пакетче
Кисело мляко – 2 супени лъжици
Маслини – 100 гр
Във една купа се настъргват четири сварен яйца. Към тях се прибавя настъргано на едро топено пушено сирене, едно пакетче майонеза и малко горчица. Овкусява се със сол и черен пипер. Разбърквате добре. Получената смес намазвате върху солените бисквити и украсявате с маслини.
Десерт:
Масло – 150 гр
Яйца – 4 бр
Брашно – 1 чаена чаша
Захар - 1 чаена чаша
Ванилия – 5 пакетчета
Ром на ампули - 2 броя
Натурално какао – 100 гр
Натурален шоколад – 100 гр
В купа се разбиват с миксер четири яйца към тях прибавяме 1 чаена чаша брашно, 1 чаена чаша захар и какаото на прах. В отделен съд се разтапя шоколада с едно пакетче масло, след което се прибавя към брашното и яйцата. Разбива се докато се сгъсти. Получената смес се излива в тава обилно намазана с масло. Пече се на 160*С за около 25–30 мин. Поднася се топло, гарнирано със сметанов сладолед и пресни ягоди.
Добре ли се справи Графа със задачата да бъде готвач - вижте на Nova Play!